Wroc³awskie Centrum SPA Teatralna

Last updated on 12 years ago
frania
Proszê o opinie odno¶nie saunarium w w/w obiekcie.

Ciekawa jestem, jakie s± warunki w parowej (czy bywa za ma³o pary i temperatura jest za niska?) , suchej, g³êboko¶æ i rozmiary tych baseników, jacuzzi, czy jak to zwaæ (czy faktycznie s± jacuzzi z b±belkami?), ci¶nienie i temperatura wody w strefie sch³adzania...
Interesuje mnie wszystko, ³±cznie z czasem na przebieranie i warunkami w szatniach (kiedy i gdzie siê "odklikowujemy" ).

Pytam, bo z paru istotnych wzglêdów WPW przesta³o mi pasowaæ, w SKY nie respektuj± mojej karty "sportowej", a nawet gdybym chcia³a skorzystaæ poza kart± - nie dzia³aj± wanny i to ju¿ d³u¿szy czas (z tego, co mi wiadomo), a jacuzzi, solanka, czy ogólnie zbiornik wodny to dla mnie element niezbêdny po saunowaniu :)

Wiem, ze mo¿na obejrzeæ saunarium na stronie, jednak to nie to samo, co opinie saunowiczów. Znalaz³am wprawdzie opiniê Indiwidualismusa na jednym z for, ale jest z 2011 roku, wiec nie wiem, jak to wygl±da teraz.

Edit: Z tego, co przez telefon powiedzia³a mi wla¶nie bardzo mi³a pani z WC SPA - jest osobny czas na przebranie i inne, a godzina jest stricte na saunowanie, powiedzia³a te¿, ¿e u nich saunuje siê NORMALNIE, czyli bez strojów i nie ma dzikich t³umów :)
http://www.youtube.com/watch?v=WpiFF6K1iZQ
lukaszk
W obiekcie przy Teatralnej byli¶my oko³o 4 lat temu. By³a to nasza pierwsza i ostania wizyta w tym przybytku. Nie podoba³a nam siê "logistyka" - szatnie do¶æ daleko od pomieszczeñ saun (mimo wszystko dziwne uczucie id±c w samym rêczniku obok si³owni), sanuj±c Panie by³y w strojach (tak wiêc mo¿e siê zmieni³o), generalnie obiekt wydawa³ nam siê zaniedbany (mo¿e to subiektywne odczucie - wtedy WPW pachnia³ nowo¶ci±). Jako¶ przyzwyczaili¶my siê do Aqua i nam by³o (mo¿e nadal bêdzie) dobrze.
wroclove
Obiekt ten po remoncie zosta³ otwarty chyba 1,5 roku temu. By³em tam cichaczem kilka tyygodni wstecz, nawet mia³o byæ tam spotkanie ale trafili¶my na kobiec± ¶rodê:@. Nic nie stoi na przeszkodzie aby spikn±æ siê tam w nastêpnym tygodniu:).
Sauna parowa spora, przestronna, ciekawe szerokie ³awy.4 wê¿e do sp³ukiwania, du¿y plus:)( w WPW proszê o d³u¿szy w±¿ ju¿ od tygodni:(). Jak ja by³em by³a mocno naparowana i ciep³a.
Fiñska na 12-16 osób jak dla mnie mocno gor±ca.
Jacuzzi w niecce ale s³abo b±bluje. Dodatkowo dwa ma³e baseniki z cieplejsz± i zimniejsz± wod± i dwie strefy wypoczynku.
Ja oceniam to pozytywnie, kameralnie poza fatalnym umiejscowieniem pryszniców na wprost wej¶cia:(.
Sauny s± u góry obiektu, przechodzisz przez recepcjê chyba po lewo przebieralnia zaraz obok s± drzwi do strefy.
Turysta
Tutaj znaczy na naszym forum te¿ by³o sporo opinii, ja ostatni raz by³em 1,5 roku temu - wSPAnia³e wtorki, mo¿e by tak reaniowaæ temat? Parowa du¿a, rewelacyjna w SKY czy Aqua nie ma porównania, natomiast ta fiñska to wybitnie kameralna, przedmówca napisa³ 12-16 osób chyba jak kto¶ kogo¶ na kolana we¼mie :D.
Jeszcze jedna uwaga szatnie, te dolne (bo na górze ju¿ nie) oraz przestrzeñ saun jest monitorowana.
indywidualismus
Poniewa¿ w³a¶nie wróci³em z Teatralnej, gdzie go¶ci³em na godzinkê tylko, po si³owni, poczu³em siê w obowi±zku opowiedzieæ o obiekcie. A jeszcze zosta³em wezwany po nicku.
Saunarium rzeczywi¶cie jest po remoncie i nie wiem - franiu - czy o tym samym miejscy piszemy, bo w ³a¼ni rzymskiej (jak g³osi napis na drzwiach wej¶ciowych na I piêtrze) szatnia jest tu¿ obok wej¶cia do saun i nie trzeba nigdzie paradowaæ. A propos szatni - jest absolutnie wyj±tkowa, piêtrowa o ¶cianach z drewna mahoniowego. Na dole s± szafki normalne, jak w si³owni a na górze (trzeba poprosiæ o dostêp do nich) s± ma³e pomieszczenia z kilkoma zaledwie szafkami, zapewniaj±ce maksimum intymno¶ci. Oraz tê odrobinê luksusu, jaka musia³y mieæ damy z prze³omu XIX i XX wieku. Sama ³a¼nia powsta³a w 1897 roku i od 1977 jest zabytkiem !
W czê¶ci saunowej s± dwie sauny: parowa, z marmurowymi (!) ³awami do le¿enia lub siedzenia i sucha - maleñka na 7-8 osób. S± te¿ 3 baseniki: z zimn± wod± (nieczynny !! :|) z "ciep³±" wod±( w praktyce jest letnia) i jacuzzi - takie sobie.
S± prysznice, toalety, le¿anki do odpoczynku, wiadro z wod± itp.
Nowo¶æ - o 16.30 i 19.30 w kameralnej saunie suchej odbywa siê aufguss !! Dziwny, bo 5 minut ostrego "naparzania" (a¿ boli), potem 5 minut przerwy i kolejna dawka bólu... Facet wyla³ prawie ca³e wiaderko wody na tak ma³y piecyk, w takiej maleñkiej sauence... Mam prawie poparzenia 0 stopnia...
W obiekcie panuje pe³na nago¶æ, ma³o kto zakrywa siê rêcznikiem, nikt nie chodzi w k±pielówkach. Dzisiaj byli, niestety, sami faceci.
Tyle na gor±co - mo¿e to jest jaki¶ pomys³, ¿eby siê tam wybraæ zbiorowo - ¶roda oczywi¶cie odpada - Dzieñ Kobiet.
Je¶li kogo¶ nie satysfakcjonuje ta relacja - proszê pytaæ, odpowiem.
frania
No w³asnie mam na my¶li saunarium na piêtrze, naprzeciw basenu nr 1.
Czy tam jest jeszcze jaka¶ sauna? Czy s± one po³±czone?
W koñcu siê tam wybiorê i sama sprawdzê, mo¿e w niedzielê...
A jak tam jest z ob³o¿eniem? Da siê po³o¿yæ w suchej w godzinach popo³udniowych?
I co z tym zimnym/"ciep³ym" basenem - my¶lisz, ze zg³asza³ to kto¶?
Ksylen
W suchej w godzinach popo³udniowych to raczej siê nie po³o¿ysz .
Je¶li chodzi o baseniki to chyba chodzi o te dwa w pierwszym pomieszczeniu , pierwszy jest z zimn± wod± i przewa¿nie ta woda jest rzeczywi¶cie zimna , ¿e trudno nawet chwilê posiedzieæ drugi z letnia .
Mog³o siê zdarzyæ ,¿e akurat woda siê zagrza³a w baseniku jak by³ nadmiar gor±cych cia³ .Ogólnie to obiekt mi siê podoba i mo¿na w nim siê rzeczywi¶cie zrelaksowaæ, kokony czy stroje s± rzadko¶ci± i co najwa¿niejsze przynajmniej dla mnie nie trafiaj± siê gadaj±ce pary w saunach .
MrPleasureN
Ciekawe czy kto¶ z Was wie,¿e w tej saunie w zamierzch³ych czasach odbywa³y siê regularne spotkania wroc³awskich naturystów po³±czone z p³ywaniem nago w basenie nr.1
Spotkania równie¿ odbywa³y siê w saunie hotelu Wroc³aw,ale tam by³ tylko basenik ze sztuczn± fal±.
Na górze by³o kilka zamkniêtych pomieszczeñ szatni na wy³±czno¶æ.
My¶lê,¿e po³±czenie saunowania z p³ywaniem to ¶wietna sprawa,nieprawda¿?
frania
Z tego, co mi wiadomo, w hotelu Wroc³aw trzeba siê odziaæ po saunowaniu (strefa z basenem, jacuzzi i le¿akami jest ogólnodostêpna), a szkoda...
Pomys³ z p³ywaniem jest wy¶mienity! :)

Po³±czony z December 08 2013 15:24:27:
No wiêc sprawdzi³am SPA... w przedsionku.
2 razy pyta³am telefonicznie, czy respektuj± FitFlexa - twierdzili, ¿e tak, a dzi¶ na górze okaza³o siê, ¿e nie.
Jedyne, z czego mo¿na skorzystaæ to 2h na dole, obok si³owni (³a¼nia parowa, sauna solna, pokój z lampami i jacuzzi).
Zrezygnowali¶my i skoñczyli¶my w WPW.
Najlepsza by³a informacja od pana zza kontuaru na górze, w zabytkowej saunie - na pytanie, co tam jest na dole, jak to wygl±da (w sensie - jakie sauny itd.) - pad³o "no co¶ tam jest" - jakby to by³o pseudo-saunarium.
Dlatego zw±tpi³am, a potem ¿a³owa³am, bo by³o ma³o ludzi w si³owni (wnioskujê, ¿e ma³o w saunie).
Widzia³am na stronie, ale ma³o mi to mówi, bo nie wiem, czy wal± tam t³umy po si³owni, nie widaæ pryszniców obok ³a¼ni parowej (która przypomina tê z nowej czê¶ci w WPW).

By³ kto¶? :)
indywidualismus
Widzê, Franiu, ¿e najwyra¼niej masz ochotê umówiæ siê ze mn± do tej sauny:) No có¿, jeszcze ¿adnej kobiecie w 'tej sprawie" nie odmówi³em, wiêc....
A na dó³, do si³owni nie próbuj siê wybieraæ - to, co tam maj± wyj±tkowo ciê¿ko nazwaæ saun±. Pomieszczenie z odpadaj±cymi kafelkami, trochê tylko nagrzane, a od do³u, wprost na nogi leci zimne powietrze!! Jedyna "sauna" we wszech¶wiecie z automatycznym ch³odzeniem:D Jak ju¿ kto¶ wchodzi (oczywi¶cie w gaciach), to siada na oparciu a nogi trzyma na siedzeniu - w przeciwnym razie mo¿na zmarzn±æ. Za to nie ma siê gdzie sch³odziæ - w prysznicu tylko ciep³a woda.
Bardzo serdecznie Pañstwa zapraszam, bardzo serdecznie!!
frania
W³asnie tego siê obawia³am i dobrze, ze tam nie posz³am.
Dziwi mnie tylko fakt, ¿e 2 razy dzwoni³am pytaj±c czy honoruj± FitFlexa - 2 razy udzielano mi odpowiedzi, ze tak, opisywano, jak to w ich saunie jest piêknie
i tym samym 2 razy wprowadzono mnie w b³±d.
Jestem na nich obra¿ona!
Zreszt±, na stronie jest ogólna informacja, ze respektuj± w³a¶ciwie wszystkie tego typu karty, natomiast nie ma wyszczególnienia gdzie.
Z wielkim ¿alem stwierdzam, ze nie przesi±dê siê na WC SPA (niestety) i pozostaje mi WPW,
gdzie podczas ostatniej wizyty w Kelo, po tym, jak pewna saunowiczka zwróci³a uwagê dwu rozmawiaj±cym "strojnisiom" (bardzo grzecznie zreszt±) - us³yszeli¶my,
¿e jest zdzir±, po czym panie w strojach opu¶ci³y saunê.
M±¿ mi ¶wiadkiem (i inni saunuj±cy)...
Mam szczerze do¶æ tego miejsca, tym bardziej, ze przys³uguje mi tylko godzina,
a z tym strasznym liczeniem czasu od bramki do bramki - nie mo¿na spokojnie powtórzyæ dwóch cykli z pe³nym odpoczynkiem.
Teatralna w koñcu odwiedzê, bo ciekawa jestem.
indywidualismus
To ewentualnie zaczekaj a¿ wyremontuj± basen z zimna wod± - jest nieczynny. Te same odpadaj±ce kafelki. I raczej unikaj niedzieli, mo¿e byæ t³ok a sauna sucha naprawdê jest mikroskopijna.
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
7 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019