Dla mi³o¶ników piwa! Piwna Noc Saunowa!

Last updated on 11 years ago
arabeska

kocha napisa³(a):

Wspomnia³em w kasach o potrzebie ceremonii w du¿ej saunie lub o rozpatrzeniu ewentualnie pomys³u na przeprowadzenie kilku pierwszych w dwóch saunach jednocze¶nie. Zosta³em zapewniony, i¿ propozycja przekazana bêdzie kierownictwu.

Przeka¿±, nie przeka¿±, najlepiej napisaæ a wtedy na pewno kto¶ przeczyta. Ja tam zg³osi³am tak± potrzebê pisemnie :)
"Nie sztuk± jest siê rozebraæ. Sztuk± jest uczyniæ ze swej nago¶ci sztukê"
indywidualismus

arabeska napisa³(a):

Forumowe towarzystwo najwyra¼niej zdominuje PNS

Oj, Arabesko - zbytek naiwno¶ci, wczoraj by³o zapisanych 140 osób. Zginiemy w tym t³umie! :|

Przy okazji meldujê, ¿e bêdziemy z ¿on±. :)
Beatrice
Ja tez bêdê, mam nadziejê, ¿e bêdê zadowolona, pierwszy raz biorê udzia³ w takiej imprezie w Aquaparku. Trochê przera¿a mnie ten t³um, spodziewaj± siê min 150 osób. Zobaczymy...
Elavi
Czê¶æ z nam bêdzie mia³a na rêce czerwon± opaskê z napisem: "Wroclaw - the meeting place", wiêc nie krêpuj siê, podejd¼ :)
Turysta
Buuu ja by³em... kwadrans po 22.30 i zasili³em grupê leniwych ³osi, którym nie chcia³o siê zakupiæ biletu parê dni wcze¶niej.
Có¿ lenistwo nie pop³aca na marne prejecha³em siê rowerkiem... "Mea maxima cupla" - mo¿e uda siê za trzecim razem? :)
Mam nadziejê, ¿e impreza siê uda³a co¶ przypuszczam, ¿e przy takiej frekwencji walka o miejsca by³a jak zwykle... a mo¿e siê mylê?
MrPleasureN
Wprawdzie nie mam porównania z poprzedniej Nocy lecz uwa¿am ¿e by³o sympatycznie.Bardziej nastrojowo , mniej ludzi z przypadku-w porównaniu ze zwyk³ym dniem.
Oczywi¶cie,nie sposób by³o nie zauwa¿yæ du¿ej grupy z forum.(30 osób-kto¶ policzy³)
Mia³em przyjemno¶æ zapoznaæ wroclove oraz rozpoznaæ maRudê której niechc±cy o ma³o nie uszkodzi³em.W przysz³o¶ci,mo¿e siê uda rozpoznaæ wiêcej.
Kasia_i_Karol_WR
my do¶æ du¿o ludzi z forum spotkali¶my :) by³o fajnie chocia¿ nie wszyscy przedstawiali siê nickiem wiêc nie wiemy zbytnio kto by³ kim
frania
To ja to ja! :)
Trochê zamieszania by³o, by³oby fajniej, gdyby¶my mogli posiedzieæ do 3-4.
Piwa zabrak³o, nawet butelkowego nie by³o (tylko jakie¶ szczyny).
Pani za barem by³a z³a na klientów (wcale siê nie dziwiê, ale z drugiej strony - organizacja kuleje jak uj!).
Za ma³o obsady maj±, ¿eby noce saunowe robiæ.
Pods³ucha³am rozmowê pracownika z klientami i wysz³o na to, ¿e masakra,
¿e daje to w ko¶æ itd.
Ceremonie niby co pó³ godziny, ale wydaje mi siê (albo nie wydaje, a tak by³o?) - aufgussy by³y raz w jednej, raz w drugiej saunie - poza pierwsz± ceremoni±.

A propos pods³uchanych rozmów jeszcze - jakie¶ ch³opy gada³y o Czeladzi, o kulturze saunowania i innych... A na to pan z obs³ugi,
¿e ³atwiej im tam, bo maj± ¶rednio 50 osób na dzieñ i ³atwiej zapanowaæ nad go¶æmi.

Co za bzdura!
Tyle razy im mówi³am, ¿e nawet mogê im wydrukowaæ (w drukarni!!!) piêkne naklejki z info, ¿e: "prosimy o umycie siê przed wej¶ciem do thalasso" i inne.

A z gaciami to inna rzecz.

Ogólnie je¶li chodzi o noc piwn± to nie jestem rozczarowana,
bo wygl±da³o to dok³adnie tak, jak my¶la³am, ¿e bêdzie wygl±daæ.

Tanio, piwo, wiêc du¿o ludzi, jedna kolejka do lejka.

Rozczarowana jestem jedynie tym, ¿e nie da³o siê wbiæ na ceremonie (poza pierwsz±, na której umierali¶my :) ), ale i tego siê spodziewa³am.
http://www.youtube.com/watch?v=WpiFF6K1iZQ
maRUDA
@ MrPleasureN - dopiero po opisie tutaj za³apa³am, ¿e Ty jeden z "naszych". Trzeba by³o mówiæ od razu, jak w parowej o górach rozmawiali¶my, kto¶ Ty, a wprowadzi³abym Ciê w towarzystwo.

Mnie noc saunowa nie powali³a na kolana. Sama nie wiem czego siê spodziewa³am ale spodziewa³am siê czegokolwiek poza poczêstunkiem. A tam saunowanie jak zazwyczaj, tyle, ¿e w t³umie i w nocy. Ceremonia z anio³em i diab³em weso³a tyle, ¿e ponad 80 osób i pot innych kapi±cy na s±saiadów.

Nasi, znajomi i swoi uratowali mi osobi¶cie noc i nastrój ale mo¿e po ciê¿kim dniu w górach by³am zbyt zmêczona ¿eby cieszyæ siê samym byciem w nocy w aquaparku oraz darmmowym piwem.

Najwa¿niejsze, ¿e znowu by³a okazja do integracji dolno¶l±skich golasów i ¿e ro¶niemy w si³ê i ¿e dobrze nam w swoim towarzystwie i, ¿e jeste¶my tak zró¿nicowani a lubimy i chcemy spotykaæ siê przy ró¿nych okazjach...

W górach wpadli¶my na pomys³ zorganizowania grzybobrania! Zaczyna siê sezon ³a¿enia po lasach wiêc mi³o¶nicy kontaktów z natur± (nawet niekoniecznie grzybiarze) mog± skorzystaæ z propozycji wyjazdu, je¶li nie na ca³y weekend to choæby na 1 dzieñ.

Niebawem napiszê co¶ konkretnego w tym temacie.
MrPleasureN
@maRuda nie zd±¿y³em-/ wyparowali¶cie /za szybko.Poza Tob± by³ tam d³ugow³osy gentleman, my¶lê ¿e z ¿on±(Kasia_i_Karol_WR ?) i dwóch innych kolegów (?) a ja mia³em bransoletkê.
Mam raczej charakter koci i lubiê zwykle byæ nieco z boku,nie przepadam za t³umem i nie d±¿ê na si³ê by byæ w grupie,pomimo,¿e siê w jakim¶ tam stopniu z ni± identyfikujê-ale mi³o mi by³o,¿e podszed³ do mnie wroclove i za to mu dziêkujê i ¿yczê udanego startu.(w maratonie oczywi¶cie)
maRuda- z Twoj± charyzm±,optymizmem i wiar± w ludzi mo¿na wiele zdzia³aæ- takie odnoszê wra¿enie.
Co do ceremoni to siê nie wypowiem.Dla mnie warunki zbyt ekstremalne(piekarnik z termoobiegiem) Zwykle wchodzê po i dozujê sobie pobyt.
Tak czy owak,wieczór czy te¿ noc by³ udany-nie ¿a³ujê i pozdrawiam Wszystkich tam obecnych.
Grant
Impreza udana, ale niestety zorganizowana jeszcze gorzej od poprzedniej. Parê tylko rzeczy siê poprawi³o.

In plus:
- dodatkowe butelki wody;
- rezygnacja z konferansjera, próbuj±cego rozkrêciæ zabawê, gdy¿ taki pomys³ mija siê ze specyfik± tej imprezy;
- nadal dosyæ niska cena (bior±c pod uwagê ca³okszta³t, w tym darmowe piwo i przek±ski);

In minus:
- znowu z³a organizacja ceremonii;
- brak zewnêtrznego grilla (na co przy tej pogodzie liczy³em), zw³aszcza ¿e zapowiedziano ró¿ne tego typu przek±ski;
- zbyt du¿o ludzi, przez co jako¶ umyka w pewien sposób intymny klimat saunowania.
arabeska
Moje odczucia niestety s± mieszane. Po walentynkowej nocy saunowej, któr± by³am zafascynowana ( spokój, relaks, klimatyczna muzyka, ¶wiece i brak dzikiego t³umu!) piwna niestety trochê mnie rozczarowa³a.
I nie istotne tu obiecane z racji nazwy PNS degustacje i ceremonie piwne, których de fakto nie by³o ( bo czy degustacj± nazwaæ mo¿na serwowanie jednego nie najwy¿szej klasy piwa?) ale zniechêca³ t³um ludzi, których WPW wpu¶ci³o wiêcej ni¿ wpu¶ciæ powinno choæ i tak nie wszyscy zainteresowani weszli.
Ale poniewa¿ popularno¶æ nocnych imprez wci±¿ ro¶nie, mo¿na siê by³o tego spodziewaæ.
Chwilami czu³am siê jak na polowaniu! bo polowaæ trzeba by³o 10 minut wcze¶niej na miejsce podczas ceremonii - mimo kilku podej¶æ uda³o mi siê raz! polowaæ na miejsce w jakuzzi ....
Niestety potrzeba ceremonii w dwóch saunach jednocze¶nie jako¶ nie przemawia do obs³ugi. A szkoda.... :(
"Nie sztuk± jest siê rozebraæ. Sztuk± jest uczyniæ ze swej nago¶ci sztukê"
kocha
Dla nas, z racji tego, ¿e byli¶my pierwszy raz wiêc nie mamy odniesienia jest wiêcej plusów ni¿ minusów ale chcieliby¶my, ¿eby by³y tylko plusy :)

Fajnie by³o, poznali¶my du¿o nowych osób :) saunowali¶my wiêcej ni¿ zwykle i bardzo podoba³ nam siê pomys³ z ultrafioletem w saunach. Mo¿liwo¶æ wypoczynku pó¼nym wieczorem tak przed samym spaniem :) sama przyjemno¶æ.

Do minusów zaliczê ceremoniê, t³ok niemi³osierny i minimum 15 minutowa obecno¶æ przed ceremoni± gwarantowa³ jak±kolwiek szansê na miejsca. Z kultur± saunowania by³o bardzo ¼le, kilkukrotnie zwraca³em uwagê na popijanie piwka w plastikowych kubeczkach w saunach. Widzia³em osoby zajadaj±ce w najlepsze przek±ski w jakuzzi. Ilo¶æ osób, które w klapkach wchodzi³y do saun równie¿ by³a wiêksza ni¿ w normalny dzieñ i generalnie przeszkadza mi t³ok w mêskiej ³azience :(

Obs³ugê oceniam raczej pozytywnie przy czym, na du¿y plus osoby przeprowadzaj±ce ceremonie a minus pracuj±ce w barze i na kasach.

Pozdrawiam wszystkich obecnych nowych i starych. Dziêkujê za bransoletkê :/ i do zobaczenia!
Kasia_i_Karol_WR
najlepiej i wedle ¿yczenia imprezy wychodz± jak siê samemu zorganizuje wtedy wszytko wychodzi zacnie :), a w aquaparku no có¿, organizacja z dekka nie my¶li i chyba sami niewiedz± co i jak powinno wygl±daæ, chocia¿by takie podstawy ¿e osobna kolejka dla ludzi z rezerwacj± aby nie musieli czekaæ po³ godziny bo kto¶ 20 osób z przodu dopiero kupuje bilet p³ac±c dwudziestogroszówkami, czy p³aci kart± i wielce zdziwiony ze nie ma tyle ¶rodków na koncie itp,
barbada
Dla nas to pierwsza impreza w WPW . Byli¶my na nocach saunowych w Czeladzi, ale to ca³kiem inny ¶wiat i brak skali porównawczej. Wychodzimy z za³o¿enia ¿e trzeba chwaliæ to co siê ma i tyle. Wiêc chwa³a i cze¶æ organizatorom za to ¿e podjêli wyzwanie zorganizowania takiej imprezy , nie pierwszej (nie ma ich za wiele w naszym rejonie). Pewne niedoci±gniêcia zrekompensowali¶my sobie Waszym czyli forumowiczów towarzystwem i to jest bezcenne. Pozdrawiamy i do szybkiego zobaczenia.
P.S. A tak na marginesie, to super by³o by udostêpniæ nie tylko sauny ale ca³y basen na tak± imprezê - marzenia? Nie raz siê spe³niaj±.
gucior
Witam!Mamy podobne odczucia jak "arabeska".Walentynkowa noc by³a bardzo udana.Lepsza praca obs³ugi i przede wszystkim mniej go¶ci,ale dziêki Waszej obecno¶ci drodzy forumowicze by³o superrr!Pozdrawiamy i do mi³ego zobaczenia:)
wroclove
A ja z racji tego ¿e jestem urodzonym optymist± i nawet na cmentarzu zamiast krzy¿y widzê same pulsy;), to dzisiaj tylko o plusach. Plus jest taki ¿e degustacja by³a udana;) i najlepiej mi smakowa³o przy hamaku piwo ¿o³±dkowe z czyms tam:D
Elavi
Wydaje mi siê, ¿e wszystkie negatywne odczucia wynik³y z nat³oku ludzi i na korytarzach i na ceremoniach.
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
5 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
5 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019