Aquapark, saunarium, stroje k±pielowe

Last updated on 12 years ago
wroclove
By³em w saunarium w ubieg³ym tygodniu i niestety odno¶nie strojów k±pielowych to chyba prawda. Na zwrócon± uwagê obs³udze, ¿e w saunach przebywaj± osoby w strojach dostali¶my informacjê, ¿e prezes zezwoli³ na przebywanie w saunach takim osobom.
A jeszcze tydzieñ wcze¶niej obs³uga dyskretnie zwraca³a takim osobom uwagê o zakazie korzystania z saun w strojach. Wiêc chyba id± zmiany na gorsze:(
Turysta
Chyba masz racjê, ¿e zmiany id± na gorsze... Z jednej strony parawany zas³aniaj±ce prysznice, przyzwolenie na korzystanie w strojach k±pielowych a z drugiej (na plus) czêstsze ceremonie zapachowe, paero do wypo¿yczenia za free, jacuzii w strefie wellness.
Cel jest oczywisty. Wiêksza klientela = wiêksze zyski (cel u¶wiêca ¶rodki). Zobaczymy jakie bêda nastêpne kroki.
wroclove

Alien napisa³(a):
Czyli, robi sie dla nas troche ciasno w WPW. Co dziesiaty to albo exibicjonista a moze inny zboczek. Reszta ubrana w szlafroki, majtki i reczniki.

A¿ tak zle to chyba nie jest ale mo¿e byæ zw³aszcza jak jest teraz przyzwolenie na wchodzenie w strojach.Chocia¿ na drzwiach do strefy saun sa znaki przekreslony strój kapielowy i k±pielówki. I co w³azi taki gamoñ ¿eby jeszcze w k±pielówkach to w jakich szortach za kolana brrry...
wroclove

Turysta napisa³(a):
Chyba masz racjê, ¿e zmiany id± na gorsze... Z jednej strony parawany zas³aniaj±ce prysznice, przyzwolenie na korzystanie w strojach k±pielowych a z drugiej (na plus) czêstsze ceremonie zapachowe, paero do wypo¿yczenia za free, jacuzii w strefie wellness.
Cel jest oczywisty. Wiêksza klientela = wiêksze zyski (cel u¶wiêca ¶rodki). Zobaczymy jakie bêda nastêpne kroki.

Tak ceremonie zapachowe piêkna sprawa a potem k±piel w baseniku zewnêtrznym super sprawa. Tylko ostatnio zdziwi³y mnie proporcje kobiet do mê¿czyzn na ceremoni zapachowej by³o z 30 osób z tego kobiet tylko 3(z czego dwie by³y ze mn±):). Ciekaw jestem z czego to wynika? Czy kobietom brakuje odwagi czy maj± mniej czasu czy jest inny powód?
Michal_War
Takie proporcje pamiêtam od zawsze, czyli od ponad roku, jak do saunarium uczêszczam, ale je¶li rzeczywi¶cie tak to zaczê³o wygl±daæ z tymi strojami k±pielowymi, to chyba czas siê z wpw po¿egnaæ... :( Beznadzieja.
"Nago¶æ zbli¿a, o¶miela, pozbawia kompleksów."
kobi1410
Dla mnie to nie ma sensu jak jest siê w saunie w stroju k±pielowym. Bo w innych krajach to normalne, ¿e jest siê nago w saunie i nikt nie robi z tego powodu ¿adnych problemów wiêc nie wiem o co chodzi gdzie jest to zjednoczenie z innymi krajami i gdzie jest tolerancjia dla spo³ecznosci jak± tworzymy. Jak dla mnie to powinni¶my zorganizowaæ protest i zebraæ siê wiêksz± grup± i wej¶æ do sauny w ubraniu i mo¿e to by przekona³o wla¶cicieli do zmian, bo jak mo¿na w stroju k±pielowym to nasze ubranie jest strojem k±pielowym. Co wy na to?
Turysta
A moim zdaniem problem nie jest w tym, ¿e kto¶ blokuje normalne saunowanie (bo tak nie jest) ale przyzwolenie dla tekstylnych. Zapewne nowe kierownictwo WPW dosz³o do wniosku, ¿e okrywanie siê rêcznikiem to za ma³o dla pewenej acz bardzo istotnej i zdecydowanie liczebnieszej klienteli, która z tego powodu generalnie unika strefy saun we WPW - bo celem nadrzêdnym jest generowanie zysków. Komu odpowiada i nie krêpuje siê dalej bêdzie saunowaæ we w³a¶ciwym "stroju". Zauwa¿alnym efektem takiego dzia³ania bêdzie jeszcze wiêksza proporcja: go³y (lub jak w³a¶ciwie to okre¶li³ jeden z nas - ekshibicjonista) - ubrany.

Do przedmówcy: Protest w ubraniu? A kto ciê wpu¶ci ubranym do ¶rodka?
Jedyna szansza, ¿e kierownictwo dojrzeje do decyzji i odpowie sobie na pytanie po co siê idzie do sauny a to z kolei determinuje w³a¶ciwy "strój".
peundes
To fakt, bylem ostatnio w saunie, w ³a¼ni kamiennej siedzia³a para, ona owiniêta grubym rêcznikiem od stóp do g³ów (pod spodem pewnie strój), on owiniêty rêcznikiem, spod którego wystawa³y grube szorty-spodnie prawie po kostki, a ja go³y wlaz³em i ... wywo³a³em u nich u¶mieszki na twarzy. Chyba fo paux pope³ni³em?
Sorry.
kobi1410
By³o to wspania³e miejsce a spad³o na psy, ¿eby wchodz±c do sauny widzieæ jakie¶ u¶mieszki albo widzieæ na twarzy innych jakie¶ zgorszenie to niedopuszczalne, bo to miejsce s³ynê³o z tego, ¿e mo¿na by³o spêdzaæ czas swobodnie i bez skrêpowania. To nie dla mnie. :(
Michal_War
Te¿ ubolewam i my¶lê, ¿e nawet mimo tego, ¿e nago¶æ nie jest nikomu zakazywana, to w³a¶nie to przyzwolenie na w³a¿enie w strojach mo¿e siê mocno przyczyniæ do spadku liczby klientów, którzy saunowali poprawnie. Sam siê bojê, ¿e jak tam zawitam, to siedzenie samemu nago w saunie w¶ród innych w strojach i rêcznikach bêdzie dla mnie krêpuj±ce.
Póki co nie by³o takiego problemu. Ostatnio nawet pisa³em o tym, ¿e wydawa³o siê, jakby w³a¶nie by³o lepiej z obyczajami, bo sporo ludzi (tylko facetów co prawda) przemieszcza³o siê bez rêczników miêdzy saunami.
Czytaj±c teraz coraz to wiêcej wiadomo¶ci o nowych obyczajach, panuj±cych w WPW, nie za bardzo wiem, czy op³aca mi siê tam wracaæ.
Michal_War
By³em wczoraj w saunarium w godzinach 13:30-15:30 i muszê stwierdziæ, ¿e, ku mojemu zdziwieniu, by³o normalnie. W saunach nie zauwa¿y³em nikogo w stroju k±pielowym czy klapkach. By³o du¿o ludzi, oczywi¶cie g³ównie mê¿czyzn, ale np. na ceremonii zapachowej naliczy³em a¿ 5 kobiet, co stanowi dotychczasowy rekord. Jedna pani nawet odwa¿y³a siê siedzieæ topless, za co wielkie brawa. Szkoda, ¿e pozosta³e panie nie posz³y jej tropem.

Zauwa¿y³em, ¿e zniknê³a informacja o strefie nago¶ci sprzed wej¶cia z holu do szatni, a zast±pi³a j± informacja o jacuzzi pod gwiazdami dostêpnego dla klientów saunarium, ale na szczê¶cie wci±¿ jest praktykowana. Domy¶lam siê, ¿e w pó¼nopopo³udniowych godzinach zaczyna to wygl±daæ gorzej, ale skoro wczoraj wczesnym po³udniem by³o tak dobrze, to z samego rana jest pewnie równie w porz±dku, jak nie mo¿e lepiej.
Mam nadziejê, ¿e nie by³ to wyj±tek od nowej regu³y.
wroclove
Mi w³a¶ciwie jak ma kto¶ wchodziæ do sauny nie toples to rêcznik mniej przeszkadza ni¿ strój czy o zgrozo co¶ jeszcze gorszego. Inna sprawa co kto¶ jeszcze ma pod rêcznikiem.
My¶lê, ¿e w okolicach po³udnia jest wiêcej ludzi którzy przychodz± tylko do saunarium i znaj± zasady tu panuj±ce a po po³udniu jest wiêkszy nap³yw ludzi z basenów rekraacyjnych, którzy zagl±daj± tu z ciekawo¶ci czy na chwilê i tacy kicaj± sobie w strojach.

A jeszcze mam pytanko, do osób ostatnio bêd±cych w WPW czy basen zewnêtrzny nie zamarz³? Fajnie by by³o po saunie pokompaæ siê w przerêblu... :);)
jack
By³em dzisiaj wpw. Basen zewnêtrzny nie zamarz³, ale sama minusowa temperatura dobrze wp³ywa na organizm. Je¶li liczymy Panie na ceremonii to by³o siedem. Pozdrawiam:)
Michal_War
Wow. Oby tak dalej.
wroclove
Ja nie chcê liczyæ Pañ ale je¿eli w populacji jest nas mniej wiêcej po równo to w saunarium te¿ powinno. ;)
Za to we wtorek Panie stanowi± 100%-w± frekwencjê i w kolejnych dniach s± w mniejszo¶ci. Mo¿e to jest przyczyna? :)
Michal_War
Nie wiem. Nie by³em we wtorek :D Swoj± drog±, zastanawiam siê, czy we wtorki do saunarium nie wpuszczaj± równie¿ panów z obs³ugi czy tych, prowadz±cych ceremonie zapachowe.
G³upie te wtorki. Niepotrzebne podzia³y. Powinno ich nie byæ, a prysznice powinny byæ koedukacyjne. Ot co.
wroclove
I masz racje widocznie kobiety maj± wiêksz± si³ê przebicia :), ale ja nie jestem za mêskimi np czwartkami. Precz z podzia³ami...Wiem, ¿e we wtorki obs³uga jest damska i ceremoniê zapachow± prowadzi te¿ kobieta i to ponoæ lepiej ni¿ mê¿czyzna;)
Turysta
No tak mi te¿ siê wiele rzeczy nie podoba, ale w tym wypadku chyba nie o si³ê przebicia chodzi ale o tzw. dobre obyczaje. Poczucie wstydu w¶ród naszego spo³eczeñstwa - przypuszczam o to chodzi? Prêdzej "gruszki na wierzbie" wyrosn± ni¿ doczekacie siê likwidacji podzia³ów czy koedukacyjnych pryszniców. Jeszcze trochê a golasy w saunie bêd± postrzegani jak ekshibicjoni¶ci i wypraszani jak nie tak dawno ludzie w strojach k±pielowych. Takie s± polskie realia, a to potwierdza polityka nowego kierownictwa WPW.
Jak chcecie normalno¶ci lepiej udaæ siê za p³udniow± czy zachodni± granicê (pewnie, za wschodni± te¿ ale tam zbyt daleko i wizy potrzebne) :[
Mimo to ¿yczê przyjemnego saunowania. ;)
Kasiulka

wroclove napisa³(a):

I masz racje widocznie kobiety maj± wiêksz± si³ê przebicia :), ale ja nie jestem za mêskimi np czwartkami. Precz z podzia³ami...Wiem, ¿e we wtorki obs³uga jest damska i ceremoniê zapachow± prowadzi te¿ kobieta i to ponoæ lepiej ni¿ mê¿czyzna;)

oj tak, dziewuchy w saunarium machaj± o niebo lepiej ;)
czysiu
Moje pierwsze wej¶cie odby³o siê w stroju. Za drugim razem ju¿ bez i powiem szczerze, albo wszyscy albo nikt! Naprawdê wkurzaj±cy jest widok ludzi w strojach gapi±cych siê na ciebie. Powinny byæ surowe zasady!
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
7 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019