Nowe zwyczaje w WPW?

Last updated on 12 years ago
Highlander
Od wczoraj jest nowy rozk³ad ceremonii. Niestety, zmniejszy³a siê ich ilo¶æ wieczorem. Jest 3 mniej. Jest te¿ jedna ceremonia mniej w obu saunach jednocze¶nie. W zamian jest jedna wiêcej w Korkei. Jest te¿ jedna 6 rundówka dodatkowo. Generalnie wg mnie zmieni³o siê na gorzej :(
Elavi
Dzi¶ w WPW pewna para m³odych ludzi (ok. 18-19 lat) w gaciach kr±¿y³a po saunach. Potem uznali, ¿e bêd± chcieli wej¶æ do Thalasoo. Rozebrali siê i weszli :D Tak po prostu :D Jest nadzieja w m³odych ludziach...
A tak swoj± drog± by³am na ceremoniach o 19 i o 20. By³ saunamajster, który genialnie macha³! Wykorzystywa³ te¿ wachlarz i fajnie, spopniowo zwiêksza³ temperaturê. Tak trzymaæ! Ach no i ¶cisku nie by³o :)
arabeska

Yupiter napisa³(a):

Motor Arabeska Ci udostêpniê aby tylko zobaczyæ jak wygl±dasz na nim w samym tylko kasku ;)

Po co mi kask! jak siê bawiæ to siê bawiæ i czuæ wiatr we w³osach :P

Mam nadziejê, ¿e dzi¶ w WPW nie poczujê! pisz±, ¿e podkrêcaj± temperaturê na dzisiejsz± noc :)
Yupiter
Motor Arabeska Ci udostêpniê aby tylko zobaczyæ jak wygl±dasz na nim w samym tylko kasku ;)
wroclove

lukaszk napisa³(a):

arabeska napisa³(a):

Mitia napisa³(a):

arabeska, po saunie trzeba siê sch³adzaæ ;)

Sch³adzanie sch³adzaniem! ale czuæ wiatru we w³osach nie potrzebujê spaceruj±c pomiêdzy saunami :) jak bêdê chcia³a ¿eby mnie przewia³o to wsi±dê w samym rêczniku na motor :)

A je¼dzisz ? Swoj± drog± to by³oby ciekawe :) Kobieta w rêczniku na moto :D

A jeszcze ciekawiej bez rêcznika:D.
lukaszk

arabeska napisa³(a):

Mitia napisa³(a):

Sch³adzanie sch³adzaniem! ale czuæ wiatru we w³osach nie potrzebujê spaceruj±c pomiêdzy saunami :) jak bêdê chcia³a ¿eby mnie przewia³o to wsi±dê w samym rêczniku na motor :)

A je¼dzisz ? Swoj± drog± to by³oby ciekawe :) Kobieta w rêczniku na moto :D
arabeska

Mitia napisa³(a):

Mitia
lukaszk
Jest ch³odno bo nie wszyscy wiedz± po co drzwi (kto¶ namiêtnie je otwiera, nawet blokuje - wiosn± latem owszem ale na zimê .... )
ckwrc
Z tym thalasso to jest tak ze oni je troche skrecili, zas jackuzzi podkrecili i to dosc mocno. Fajnie, ze zrobili takie rozroznienie, ale faktycznie thalasso jest ciut zbyt chlodne.
arabeska
Czy nowym zwyczajem WPW jest przyzwyczajanie go¶ci do bycia morsem ;) ostatnio w przestrzeni miêdzysaunowej wiatr hula a w thalasso woda zimna brrrrrrrrrrrrr! a mo¿e co¶ siê zmieni³o w ci±gu ostatniego tygodnia?!
Yupiter
Z drugiej strony to tylko pare przypadków. Najczesciej to ludzie ze strefy rekreacyjnej. Wiêkszo¶æ wie co to sauna i do czego s³u¿y. Du¿o zmieni³o w zachowaniu instruowanie przez obsluge przed ceremoni± jak sie zachowaæ w saunie (ca³e cia³o na reczniku) i po saunie (prysznic i do basenu). Ulotek nikt nie czyta najbardziej dzia³a jak obs³uga zwróci uwagê. Ja tez juz kilka razy "wygonilem" z jacuzzi w stroju kapielowym i kilka razy z sauny jak ktos w klapkach wszed³.

Podoba mi sie nowy sposób wchodzenia na ceremonie. Dziêki temu sauna dobrze przewietrzona.
lukaszk
Nie przes³ysza³e¶ siê.
Turysta
Nie s±dzê :D, ludzie nie czytaj± i nie s³uchaj± co siê do nich mówi, dzi¶ dwie "laski" w toples ch³odzi³y siê w basenie zewnêtrznym...

Do nowych zwyczajów (przynajmniej dla mnie) dopisujemy tzw. kasowanie "³osi" po cenniku ¶wi±tecznym :(
Podobno ca³y bie¿±cy tydzieñ, a wiêc noworoczny czwartek i pi±tek te¿ - je¶li kto¶ planuje a nie ma benefita... no chyba, ¿e siê przes³ysza³em?
lukaszk
Ulotki siê pojawi³y z instrukcj± korzystania. Ciekawe czy kto¶ we¼mie do poczytania:) Le¿± w restauracji.
frania
Zgadza siê, mog³am powiedzieæ. Rzecz w tym, ¿e ju¿ nie chcê mówiæ ludziom jak maj± siê zachowywaæ - mêczy mnie to (zazwyczaj to robi³am, ale ludzie maj± pretensje, gdy kto¶ w dobrej wierze, kulturalnie zwraca uwagê - wiêc po co siê stresowaæ?). Mo¿e to i ¼le, ale narazili¶my siê ju¿ na dziwne reakcje po zwróceniu uwagi [oburzone panie w strojach k±pielowych w thalasso i basenie - chocia¿ wola³abym jednak nazwaæ je babami :) ].
No i te zaj¶cia ostatnio - kolejny raz s³ysza³am wyzwiska ze strony osób, którym delikatnie zwróci³o siê uwagê.
Chyba przed¶wiateczne napiêcie, czy co? :D
Zdarza³o siê te¿, ze obs³uga rozk³ada³a rêce (to po tych przygodach ze strojnisiami w basenie zewn.), powiedziano mi wrêcz, ¿e gdy by³a strefa nago¶ci - strojnisie zg³asza³y swoje "ale" i ¿e ka¿demu nie dogodzi, ¿e wtedy problem mieli ludzie, którzy chcieli wchodziæ w strojach etc... Masakra! Czasami siê ju¿ nie chce ganiaæ do obs³ugi i nie chce siê dyskutowaæ z dziadostwem ze strefy rekreacyjnej.

A propos wê¿y w parowej to chyba naprawdê bêd± rozpisywaæ przetarg, na to te¿ zwracali¶my uwagê obs³udze, od kiedy zaczêli¶my tam chodziæ.
http://www.youtube.com/watch?v=WpiFF6K1iZQ
lukaszk

wroclove napisa³(a):

A ja wêza w starej parowej to chyba obgryzê do koñca bo nie mogê od tygodni doprosiæ siê wymiany na d³u¿szy :(.
A zwyczaje stare czy nowe to tylko kwestia pozytywnego podej¶cia:)

Bo to pewnie przetarg trzeba rozpisaæ a nie po prostu wys³aæ do Obi czy leroy jakiego¶ zaopatrzeniowca (mo¿e maj± kogo¶ takiego na stanie) czy kogokolwiek autem s³u¿bowym (to na pewno maj± na stanie) po 2 m wê¿a :)
wroclove
A ja wêza w starej parowej to chyba obgryzê do koñca bo nie mogê od tygodni doprosiæ siê wymiany na d³u¿szy :(.
A zwyczaje stare czy nowe to tylko kwestia pozytywnego podej¶cia:)
lukaszk
Mi obs³uga te¿ powiedzia³a "dziêkujê" sêk w tym ¿e na tym siê skoñczy³o.
Elavi

lukaszk napisa³(a):
to albo Wy macie szczê¶cie albo ja pecha - zwraca³em uwagê obs³udze bêd±cej w obiekcie na temat telefonów - nie raczyli ruszyæ ty³ka, mówi³em o braku rêcznika zero reakcji. Co do Pani w gaciach - mo¿liwe ¿e to ta Pani której kiedy¶ zwróci³em uwagê - ma³o siê przejê³a (...)

No ale w jaki sposób mówisz? "Proszê zwróæcie wiêksza uwagê na ludzi z telefonami", czy te¿ "ten pan tu z lewej ma telefon, proszê mu zwróciæ uwagê" Bo ogólnie to ciê¿ko jest zareagowaæ. No mi siê zdarzy³o raz spotkaæ Pana z telefonem, ale to by³o latem i w ogrodzie saunowym.
Je¶li powiesz im konkretnie, ¿e ten tutaj w tej saunie nie ma rêcznika, to powinni zareagowaæ.

Mi zdarzy³o siê kilka razy zwróciæ uwagê osobom w gaciach wchodz±cych do Thalasso i jacuzzi. Je¶li nie reagowali, zg³asza³am to obs³udze. Ostatnio spotkali¶my parê mocno przytulaj±c± siê w Thalasso, równie¿ zosta³o to zg³oszone, a obs³uga bardzo podziêkowa³a.

nimfa_5 napisa³(a):
@frania wystarczy³o kobiecie grzecznie, acz stanowczo zwróciæ uwagê. @ckwrc ma tu racjê. Obs³ugi jest ma³o nie wszystko mog± zauwazyæ

Zgadzam siê z ckwrc, z nimf±.

frania napisa³(a):
Co do wspomnianych Pañ w strojach - ja je widzê ca³y czas (dzi¶ po po³udniu do thalasso wlaz³a taka jedna w galotach, trzymaj±c piersi w d³oniach).
Naprawdê - gdybym mia³a 2h wej¶cie (a nie godzinne, jak teraz na zakichanym FItFlexie) - wylaz³abym z thalasso i zawo³a³abym obs³ugê.
W tej chwili ka¿da minuta jest dla mnie cenna i nie bêdê ganiaæ za obs³ug±, bo "tam do sauny wszed³ zaæpany/pijany pan z mopem" (sic!).

Franiu, zawsze mo¿esz powiedzieæ tej Pani, ¿e nie tak siê wchodzi do Thalasoo, ¿e jest tu taka tabliczka do której siê trzeba stosowaæ. Je¶li nie zareaguje, to do obs³ugi. Czas jaki Ci to zajmie to maks 2 minuty.
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
7 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019