SAUNA W SKY TOWER

Last updated on 13 years ago
indywidualismus
Sauna w Sky nale¿y do Fitness Academy, to du¿y gracz biznesowy, maj± jeszcze w samym Wroc³awiu 2 miejsca. Wbrew pozorom maj± wiêcej kasy ni¿ aquapark, który musi sp³acaæ du¿y kredyt i jest spó³k± miejsk±, czytaj nomenklaturow±, zatrudniaj±c± kolesi bez pojêcia o biznesie. Zauwa¿y³ kto¶, ¿e obs³uga w Sky by³a liczniejsza ni¿ w aquaparku przed rozbudow± ?? Pewnie ich na to staæ, buduj± markê itd. Aquapark za¶ sk±pi³, byle taniej by³o i ... mia³ straty! Miejmy tylko nadziejê, ¿e ten model odszed³ w niepamiêæ.
A jeszcze: nieoficjalnie w Sky planuj± rozbudowê!
Naturer
Ja chodzê tam regularnie i spotykam tam bardzo fajnych i pogodnych ludzi. W/g mnie brak zewnêtrznego ogrodu to jedyna wada tego miejsca. Poza tym same plusy. Mam tylko nadziejê, ¿e nie zbankrutuj±, bo t³umów to tam jeszcze nie widzia³em.. (pewnie konsekwencja - a mo¿e czê¶æ? - ich polityki cenowej).
/Naturer
Turysta
Po tej rozbudowie Aqua SKY zosta³o jakby zapomniane...
Kto¶ tam chodzi regularnie?

Ja chyba z pó³ roku tam nie by³em, ale ich polityka cenowa brak zni¿ek, karnetów jak chc± konkurowaæ?
Kobiece czwartki, w pi±tek cennik jak w weekendy, brak ogrodu zewnêtrznego. Przysz³o¶æ widzê w
ciemnych barwach. No chyba, ¿e pozostanie "stref± relaksu" dla panów o szerokim karku i pañ
relaksuj±cym siê tu¿ obok po zajêciach fitness :)
franc81
Witam,czy jutro kto¶ wybiera sie do sky?
Pozdrawiam
Alien
Rozumiem Cie indywidualismus... Kobietê zrozumieæ? latwiej w totka g³owna wygrana szarpn±æ. One same siebie nie rozumieja, chociaz czesto powtarzaja ze w jedno¶ci p³ci /damskiej/ sila. Z tymi potworami jest nam bardzo ¼le, niestety bez nich gorzej.
indywidualismus
Jak macha pan czy pani, to s± w pareo ubrani.
Jak siê id± sch³odziæ, powinni nago chodziæ!

Idzie o to, ¿e ci sami ch³opcy, co machaj± w Sky, robili to wcze¶niej w aqua i nieraz widzia³em jak wraz ze wszystkimi wskakiwali nago do basenu. Nigdy za¶ w takiej akcji nie widzia³em kobiety. Zapewne siê sch³adza³y, ale gdzie indziej.
Absolutnie za¶ nie wymagam, by to robi³y - nie przychodzê do sauny, by kogokolwiek podgl±daæ. ¯a³ujê tylko, ¿e panie, mimo formalnego równouprawnienia, nie maj± na tyle wolno¶ci, by siê swobodnie zachowaæ, równie¿ w pracy.
wroclove
Bêd±c na ceremoniach prowadzonych przez panie w sky zawsze widzia³em owe niewiasty w czym¶ ala bawe³nianym. Napewno nie by³ to kostium k±pielowy.
Obs³uga jest w pracy wiêc te¿ uwa¿am bez przesady.
A czy gdzie¶ kogo¶ z obs³ugi widzieli¶cie nago?
max37_i_3
Ale chyba nie oczekujecie ¿eby obsluga byla nago, to absurd przeciez bo nikt na to nie pojdzie a ju¿ pracownik na pewno. Zamienic tylko stroj na bawelniana spodenki/spodniczke i po sprawie.
indywidualismus

Dante napisa³(a):
a czy zdarzy³o siê kiedykolwiek aby jaka¶ pani z obs³ugi (czy to w sky tower, aquaparku albo gdzie indziej) podczas ceremonii zapachowej propagowa³a w³a¶ciwe zachowanie w saunie wystêpuj±c nago, lub po ceremoni sch³adza³a cia³o w miejscu gdzie robili to inni saunowicze?

Nie wiem jak inni, ale nigdy i nigdzie tego nie widzia³em. Niby mamy równouprawnienie, niby panie pracuj± tak samo jak faceci, ale jednak... Tu k³ania siê dyskusja na innym w±tku (sauna dla przyjezdnego). Co¿, tak ju¿ w tym kraju mamy...:(
Jasiu
Dante, zdarzylo mi sie tylko raz widzac niewiaste podczas ceremonii w sky. Raczej panowie paraja sie tym zajeciem. Panowie podczas ceremoni maja recznik/kawalek materialu na guziczki i w tym wykonuja ceremonie. Po ceremoni jak juz uprzatnie wszystko "recznik" na wieszak i na golacha pod prysznic. Pod tym wzgledem panowie z obslugi sky prezentuja poprawne zachowania, mino ze sa w pracy.

A co do wpisania zyczenia do ksiegi Max37 to coraz bardziej jestem przekonany zeby to zrobic. Zobaczymy z jakim skutkiem :)
Dante
a czy zdarzy³o siê kiedykolwiek aby jaka¶ pani z obs³ugi (czy to w sky tower, aquaparku albo gdzie indziej) podczas ceremonii zapachowej propagowa³a w³a¶ciwe zachowanie w saunie wystêpuj±c nago, lub po ceremoni sch³adza³a cia³o w miejscu gdzie robili to inni saunowicze?
max37_i_3
Przestan przestan, napisales calkiem zgrabnie posta :). Nie wiem czy jeszcze jest ale kiedys byl zeszyt na recepcji gdzie mozna by³o wpisac swoje uwagi.
Ja skorzystalem i wpisalem ale poki co chyba nie podaja lampki szampana przed ceremonia :)
Jasiu
Z mojim wyczuciem taktu oraz subtelnoscia walca drogowego nic pozytywnego nie wyjdzie z mojego zgloszenia takowej sugestii. Albo niewiasty zamkna sie w sobie i beda jak w aqua wykonywac ceremonie tylko w "dni pañ" lub tez zostane odebrany jako zboczek ktory nie wiadomo co chce. Mi tam nie przeszkadza w co jest ubrana, jest w pracy. Jak dla mnie to moze byc w korzuchu lub kurtce puchowej - byle solidnie machala i zrobila piekielko podczas ceremonii.
Przyklad zostal podany jako drobna cegielka w dyskusji o kulturze saunowania.
SoulReaper
Ja nie twierdzê, ze nie przystoi, ale rzeczywi¶cie te niewiasty s± w pracy, co za tym idzie maj± regulaminowo ustalony ubiór "s³u¿bowy" albo przynajmniej wytyczne co mo¿e, a czego nie powinna ubieraæ (rozbieraæ).
Jasiu zwrócê Twoj± uwagê na to, ¿e jest mo¿liwo¶æ zg³aszania sugestii do pracowników saun. My zaczêli¶my od prostej, ¿e w parowej jest za gor±co (bo na pocz±tku palili tam jakby siê szykowali na wizytê samego diab³a i minute by³o ciê¿ko wysiedzieæ bo przez du¿± wilgotno¶æ parzy³o skórê bardzo).
Je¶li jeszcze odpowiednio to bêdziesz argumentowa³, to my¶lê, ze nawet ju¿ w grudniu zobaczymy piêkne panie z obs³ugi w ³adnym rêczniczku, szlafroczku czy pareo :)
Zacznij od ma³ych rzeczy, z czasem bêdziesz móg³ nawet przenosiæ góry...
Jasiu
Moze troche nie w temacie, ale dorzuce cos od siebie.

W dniu dzisiejszym bylem w SKY na godzinnym relaksiku w saunie. Niechcacy zalapalem sie na ceremonie (podobno silna czy mocna - kto tam to wie). I o dziwo nie wykonywana byla przez doskonale nam znanych zwariowanych panów (dobrze znanych z ceremoni Haloweenowych) a przez jednego z pracownikow p³ci piêknej. Mysle sobie kurcze to jest dopiero atrakcja.
Sama ceremonia standartowa, wg mnie troche zabraklo sily na machanie tym recznikiem, ale za to byly inne zalety - a mianowicie kontakt wzrokowy. Owa przedstawicielka plci pieknej nawiazywala z kazdym kontakt wzrokowy patrzac na niego. Moze nic to ale zawsze mila odmiana. Jednak co wnosi do dyskusji moich poprzedników to fakt ze owa Pani byla w kostiumie (gora od bikini oraz na dole typowa dla machajacych spódniczka w krate). Niby normalka - jest w pracy, ale jesli nasze spoleczenstwo ma podchodzic powaznie do ceremoni saun, do kultury w saunach to uwazam ze obsluga rowniez. Zaraz ktos powie ze sa w pracy, ze nie przystoi. Nikt nie kazde byc od razu golym i wesolym, ale zalozenie recznika czy tak promowanego przez pracowników SKY czy Aqua "pareo" pokazalo by ze nie ma wyjatków. Jesli kultura saunowania ma byc poprawiana to dotyczy to wszystkich nie tylko odwiedzajacych :)
max37_i_3
Tak czytam te posty Aliena i Nero60 i widze tylko narzekanie i czarnowidztwo. Panowie rozumiem ze chodzenie w gaciach do sauny jest sprzeczne z zasadami korzystania z niej ale dopóki nie zmieni siê regulamin to tak bedzie. Ja te¿ wole jak wokó³ mnie sa ludzie ktorzy wiedza jak siê zachowac w saunie ale przeciez robia wszystko zgodnie z regulaminem. Po co ciagle narzekac?
Piszecie o pokoleniach, Nie wiem czy macie dzieci czy nie (i nic mi do tego) ale co zrobiliscie aby nastepne pokolenia byly inne? Cos zrobiliscie czy czekacie a¿ ktos inny sprawi ¿e " Polacy za 3 no mo¿e 4 pokolenia czegos siê naucza."?
Nero60
Brawo Alien kto¶ musi daæ przyk³ad wla¶ciwego saunowania. Wten sposób Polacy za 3 no mo¿e4 pokolenia czego¶ siê naucz±.Tylko wówczas ¶wiat w tej kwesti odp³ynie nam w sin± dal.
Nero60
Alien
Hahaha... Turysta..! I Ty chcesz ¿eby nie wpuszczaæ ludzi w gaciach do sauny..? By³em dzisiaj dwie godzinki, pomiêdzy 13,33 do 15,33. przewa¿ali panowie w gaciach, prawie do kolan i panie w strojach k±pielowych zawiniête po szyje rêcznikiem. Ja sam siedzia³em w kabinie jak ¶wiêty turecki jedynie z rêcznikiem pod siedzeniem.
Jac_wro
By³em 2 tyg temu. Jest super. Szkoda,¿e ma³o ludzi. ale miejsce ma potencja³.
Turysta
Ja te¿ lubiê lub bardziej poprawnie lubi³em Aqua jak jeszcze by³a zewnêtrzna, tam jeszcze kultura
saunowania by³a wzglêdnie najlepsza ale teraz to zupe³nie co innego... Oby to by³y pocz±tki zmian
we w³a¶ciwym kierunku. A skoro do koñca roku maj± powstaæ trzy dodatkowe sauny - jedna z fiñskich
nawet na 90 osób i parowa (mam nadziejê, ¿e spalon± te¿ wkrótce odremontuj±) to nie wyobra¿am sobie
by dalej wpuszczano ludzi w gaciach! By³by to najwiêkszy obciach w Polsce!

Ale ogród zewnêtrzny w ka¿dym fajnym saunarium byæ powinien - rzecz pewna.
W SKY/SPA tego brakuje, zw³asza latem.

PS
Masz racjê arabeska, nie napisa³em w któr± ¶rodê, ale poprawi³em siê w innym w±tku.
Choæ nie wykluczone czy mi siê znów nie odechce w ostatniej chwili...:P
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
7 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019