Nowe zwyczaje w WPW?

Last updated on 12 years ago
lukaszk
Mnie tylko irytowa³y te rêczniki nic wiêcej. Nie wiem czy to sprawiedliwe czy nie ale na pewno ma³o kulturalne. Ale spo³eczeñstwo nie ma jakich¶ wysokich standardów tak wiêc chyba szkoda nerwów ...
Turysta
Po wczorajszej wizycie ju¿ wiem jak to wygl±da jednak nie zamierzam polemizowaæ czy jest to uw³aczaj±ce czy nie bo i tak prawie ka¿dy ma swoje zdanie. Je¶li celem tego zabiegu by³a likwidacja rêcznikowych rezerwacji lepsz± metod± by³by powrót do zakazu, który funkcjonowa³ chyba 2 lata wstecz? Nikt nikogo nie wyrzuca³ przed wietrzeniem sauny, kto chcia³ siê sch³odziæ musia³ zabraæ rêcznik i mieæ ¶wiadomo¶æ, ¿e po powrocie miejsca jego mog³o byæ ju¿ zajête. OK jasne zasady.
Wczoraj jakim¶ cudem uda³o mi siê wbiæ do Kelo na seans 6 rundowy - w Bali by³o nieco spokojniej. Te podjazdy z blokowaniem przedsionka przez osoby bêd±ce w ¶rodku tu¿ przed wietrzeniem i czyhaj±ce na jak najlepsze miejsca w moim przekonaniu nie s± sprawiedliwsze a do tego zaje¿d¿aj± mi "buractwem" wiêkszym ni¿ rezerwacje do których siê przyznaje:)
Elavi
A ja siê bardzo cieszê, ¿e kultur± saunowania doganiamy zachód. Co¶ co tam jest normalne, w koñcu do nas dotar³o. Pozostaje tylko przyzwyczaiæ saunuj±cych do tej kultury i bêdzie cacy. Ale widzê, ¿e z zaakceptowaniem tego przez niektórych bêdzie najciê¿ej...
indywidualismus
Obawiam siê, ¿e dopóki kto¶ nie zbuduje kolejnego, porz±dnego saunarium we Wroc³awiu, które roz³adowa³oby dzikie t³umy cisn±ce siê dzi¶ w WPW, dopóty bêdziemy siê mêczyæ z naszym w³asnym, narodowym chamstwem, ukszta³towanym w kolejkach do sklepów w PRL...
Ma kto¶ kilkana¶cie zbêdnych milionów??? Pomogê w organizacji i planowaniu, chêtnie !!
lukaszk

indywidualismus napisa³(a):

Obawiam siê, ¿e dopóki kto¶ nie zbuduje kolejnego, porz±dnego saunarium we Wroc³awiu, które roz³adowa³oby dzikie t³umy cisn±ce siê dzi¶ w WPW, dopóty bêdziemy siê mêczyæ z naszym w³asnym, narodowym chamstwem, ukszta³towanym w kolejkach do sklepów w PRL...
Ma kto¶ kilkana¶cie zbêdnych milionów??? Pomogê w organizacji i planowaniu, chêtnie !!

masz na my¶li chyba sam± ziemiê i ³apówki :P
myzwroclawia
Dla kogo¶ kto nie by³ jeszcze w saunach w WPW (tak s± jeszcze tacy), wszystko to co piszecie w tym w±tku brzmi do¶æ zniechêcaj±co... Nakazy, zakazy, przepychanki, cwaniactwo i t³ok. A jest tak jeszcze gdzie¶ miejsce na RELAKS?
K.
frania
My¶lê, ze jest miejsce na relaks w tygodniu miêdzy 9-ta a 14-15-t±.
Obiecujê sobie ca³y dzieñ, w³asnie w tygodniu - wtedy mo¿na siê zrelaksowaæ.
http://www.youtube.com/watch?v=WpiFF6K1iZQ
nimfa_5
By³am widzia³am, bez problemu znalaz³am miejsce na ceremonii. Wiêc szanse na relaks ma ka¿dy:D Nie tylko ten, który potrafi wytrzymaæ w saunie pó³ godzinny przed oraz w czasie ceremonii:) Nowe zasady uwa¿am za trafione:P
nimfastycznie
Elavi
Dzi¶ jak i wczoraj, by³am w godzinach wieczornych w WPW. Muszê przyznaæ, ¿e jestem pozytywnie zaskoczona.

www.sundijo.com/wp-content/uploads/2011/06/facebook_like_buton.png

Zauwa¿y³am rosn±c± frekwencjê kobiet i w dodatku tych dobrze saunuj±cych! Nie jestem ju¿ sama :) Jakie¶ pó³tora roku temu, na palcach jednej rêki da³o siê policzyæ liczbê kobiet. Teraz jest zupe³nie co innego.
Na ceremoniach jest spokój, nie ma t³oku. Wszystko odbywa siê kulturalnie. Sauny s± wietrzone, nastêpnie osoby chêtne wchodz± do ¶rodka. Nie ma przepychanek, nie ma chamstwa. Bardzo mi siê to podoba.
Spotka³am kilku znajomych. Pojawia siê coraz wiêcej obcokrajowców, dzi¶ widzia³am, np. pana o ciemnej karnacji, hindusów (kobietê i mê¿czyznê), Chinkê.

Od jakiego¶ czasu czujê siê zrelaksowana, spokojna i niczym siê nie denerwujê. w saunarium. Nie rozumiem dlaczego co niektórzy wci±¿ uwa¿aj±, ¿e jest ¼le i narzekaj± na tak± atmosferê. Mo¿e bywaj± one w godzinach wieczornych, bo wtedy jest najwiêcej osób. A nie.. ja bywam w godzinach wieczornych i by³o dobrze.
lukaszk
Mo¿e siê unormowa³o - my swoj± opiniê wyrazili¶my po jednej weekendowej wizycie. W który dzieñ tygodnia by³a¶ ?
Elavi
Poprawi³o siê o to bardzo. By³am w niedzielê i poniedzia³ek.
lukaszk
Poniedzia³ki generalnie chyba s± najlu¼niejsze. Dla nas by³y t³umy - przewa¿nie bywamy rano (najczê¶ciej w niedzielê).
ckwrc
Wpadnijcie kiedy¶ naprawdê pó¼nym wieczorem (po 20:30), bo owszem jest wtedy ca³kiem sporo osób, ale jest tez fajnie. O tej porze przychodz± ju¿ tylko ci którzy wiedza po co tam s± B)

Co wiêcej, wieczorem prawie zawsze spotkacie kogo¶ z forum.

A wiem co mowie, bo chodzimy kilka razy w tygodniu do WPW wiec próbka jest ca³kiem spora.
arabeska

Elavi napisa³(a):

Dzi¶ jak i wczoraj, by³am w godzinach wieczornych w WPW. Muszê przyznaæ, ¿e jestem pozytywnie zaskoczona.
Zauwa¿y³am rosn±c± frekwencjê kobiet i w dodatku tych dobrze saunuj±cych! Nie jestem ju¿ sama :) Jakie¶ pó³tora roku temu, na palcach jednej rêki da³o siê policzyæ liczbê kobiet. Teraz jest zupe³nie co innego.

Zwiêkszona liczba kobiet jest te¿ w du¿ej mierze efektem nowootwartego fitness! widzia³am w szatni kobiety najwyra¼niej bezpo¶rednio po zajêciach bo spocone i w stroju sportowym :) a czy wszystkie dobrze saunuj±ce?! Niekoniecznie! Ale tych jest niewielki procent i z czasem my¶lê, ¿e da siê je "wychowaæ" ;)
lukaszk
My chêtnie by¶my byli wieczorem ale mamy dziecia :) Logistycznie nam ³atwiej w weekend - rano sauna a potem obiad u babci :)
Elavi
Ach, no to mo¿e kiedy¶ uda Wam siê poprosiæ babciê o opiekê nad dzieckiem którego¶ wieczora :)
lukaszk
Dzieæ ma 2.5 roku - nie wiemy czy odpowiada³ by cycu¶ babci na dobranoc do przytulenia :) My¶leli¶my ju¿ o tym w kontek¶cie nocy saunowej. Póki co preferujemy ranne godziny - ludzi jest równie¿ zdecydowanie mniej.
arabeska

lukaszk napisa³(a):

Dzieæ ma 2.5 roku - nie wiemy czy odpowiada³ by cycu¶ babci na dobranoc do przytulenia :) My¶leli¶my ju¿ o tym w kontek¶cie nocy saunowej. Póki co preferujemy ranne godziny - ludzi jest równie¿ zdecydowanie mniej.

Kto chce szuka sposobu. Kto nie chce szuka powodu :)

Ja tylko mam nadziejê, ¿e nowym zwyczajem w WPW bêdzie systematyczne i skuteczne zachêcanie kobiet do korzystania z saunarium :) dodam jeszcze! i przede wszystkim nauka prawid³owego saunowania oraz zachowania siê w saunach! bo niestety! blisko¶æ si³owni, fitness i basenu sportowego zwabia do strefy saun ró¿ne dziwol±gi o czym osobi¶cie siê mia³am okazje przekonaæ!
lukaszk
Co do kobiet to samemu WPW powinno zale¿eæ na jak najwiêkszej frekwencji w¶ród p³ci piêknej. Mo¿e jakie¶ nie wiem ... zni¿ki dla par (heteroseksualnych) mo¿e dla samych Pañ ... Jako¶ dziwnie jak sami faceci s± w saunie. Co do sposobu saunowania - nie oczekuje ¿e Panie bêd± rozebrane do roso³u, ale te stroje k±pielowe to wg. mnie przesada. A co Panie obecne na forum s±dz± o wtorkach dla kobiet, i strefie tylko dla Pañ ? Wracaj±c do naszych wizyt (mo¿e inni rodzice siê wypowiedz±) przy dziecku (oczywi¶cie w naszym/dziecka wieku) jest za du¿o zachodu - nasz ³obuz np. o 19-20 jest k±pany i idzie spaæ, z przewo¿eniem dziecka, ze zmian± harmonogramu dnia (uwa¿amy to za bardzo istotne).
Elavi

lukaszk napisa³(a):
Co do kobiet to samemu WPW powinno zale¿eæ na jak najwiêkszej frekwencji w¶ród p³ci piêknej.

Mo¿e i owszem przyda³yby siê jakie¶ zni¿ki. Kiedy¶ pad³a propozycja dni dla par. Ale ten pomys³ nie zosta³ zaakceptowany przez WPW. Ale nic bardziej nie poprawia frekwencji jak przyprowadzenie w³asnych partnerek. Nie chce mi siê wierzyæ, ¿e Ci wszyscy Panowie, którzy przychodz±, nie maj± z kim pój¶æ. Jak siê cz³owiek uprze to i znajdzie kogo¶.

arabeska napisa³(a):
ja tylko mam nadziejê, ¿e nowym zwyczajem w WPW bêdzie systematyczne i skuteczne zachêcanie kobiet do korzystania z saunarium :) dodam jeszcze! i przede wszystkim nauka prawid³owego saunowania oraz zachowania siê w saunach!

Jest to bardzo cenne, ale wymaga³oby postawienia tablicy informacyjnej (o któr± prosili¶my WPW) ale i chêæ czytania napisów przez ludzi. Umiejêtno¶æ czytania te¿ jest tutaj mile widziana ;) No a przede wszystkim brak wstydu przez czê¶æ kobiet, które przychodz±. Z tego co ja widzê, to i tak jest du¿o wiêcej kobiet ni¿ by³o te pó³tora roku temu. Tendencja jest rosn±ca, wiêc nie narzekajmy ;)

lukaszk napisa³(a):
Co do sposobu saunowania - nie oczekuje ¿e Panie bêd± rozebrane do roso³u, ale te stroje k±pielowe to wg. mnie przesada.

Zwykle jest tak rankiem (z tego co mówisz). Wieczorem na serio nie jest tak ¼le. Ostatnio co najwy¿ej widzia³am Panów w bokserkach (bieli¼nie). Kobiet w strojach nie widzia³am ju¿ dawno :)

lukaszk napisa³(a):
A co Panie obecne na forum s±dz± o wtorkach dla kobiet, i strefie tylko dla Pañ ?

Nigdy nie by³am we wtorek w WPW, wiêc nie mogê za wiele powiedzieæ. Chcia³abym, aby te kobiety przychodzi³y tak¿e w inne dni i nie krêpowa³y siê chodziæ w maseczkach na twarzy przy innych (to s³ysza³am od Arabeski). W strefie dla kobiet by³am raz - na Nocy Saunowej. By³a dostêpna wtedy równie¿ dla mê¿czyzn, co by³o + Sauna jest bardzo przyjemna, solna.
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
7 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019