Wakacyjne ¶rody!

Last updated on 13 years ago
arabeska
podpisujê siê pod stwierdzeniem SoulReaper'a! Je¶li ów ¿enuj±co zachowuj±ca siê grupa komu¶ nie odpowiada, niech zwyczajnie korzysta z saun w inne dni i godziny i w innym miejscu ni¿ to w którym akurat grupowe spotkanie ma miejsce.
Zawsze te¿ je¶li na g³o¶na grupê trafiæ nam siê zdarzy, wystarczy poprosiæ o ciszê i z pewno¶ci± ka¿dy to uszanuje.
Jasiek
Mia³em tego nie komentowaæ, ale jak to czytam to pêkam ze ¶miechu.
Ja Wam powiem jak to jest: "Anio³ku oni znów umówili siê w saunie to pójdziemy zobaczymy jak zachowuj± siê Ci Rumuni, a pó¼niej napiszemy co my¶limy o tym"
To jest tak samo jak by¶ jecha³ za kim¶ przez ca³e miasto, a na koñcu wypunktowa³ wszystkie b³êdy jakie zrobi³.
Nie podoba siê to nie jed¼ na za mn±.
SoulReaper
Anio³ku I Diabe³ku.
No fakt przywitali¶cie siê, uzmys³owili¶cie mi, ¿e to Wy byli¶cie w tych (je¶li dobrze pamiêtam kolor) pomarañczowych rêcznikach. Ale przywitaliscie siê jak obce osoby, zupe³nie obce.
Co do nas. Mieli¶my dobry humor, uda³o nam siê zebrac w takiej ilo¶ci.. Dlaczego mieliby¶my sie z tego powodu katowaæ? Je¶li by¶cie, jak ju¿ wspomnia³em wcze¶niej, powiedzieli kim jeste¶cie (bo nie wszyscy was "kojarz±"), choæbyPowiedzieli, ¿e "bardzo prosicie o ciszê" albo co¶ takiego, na pewno by¶cie j± w saunach uzyskali. Jednak zdecydowali¶cie oceniæ nas, bez poznania nas. Byli¶cie na naszych spotkaniach w Aqua? Nie. Nikt nie krzycza³, rozmawialismy sobie na ogródkach albo w basenia Thalaso. W saunach cisza, relaks, mo¿e 2-3 szepty.

Chcia³bym, ¿eby¶cie podeszli kiedy¶, powiedzieli nie "g³o¶no dzieñdobry i grzecznie usiedli¶my" ale np "cze¶æ, Imie Imie, jak sie macie?" albo "cze¶æ, Anio³ I Diabel" jesli imion wyjawiæ nie chcecie. Ale ¿eby¶my was zidentyfikowali jako "naszych" a nie domy¶lali sie. Porozmawiali, poznali wasze podl±dy naocznie (wówczas jak przekazaliby¶cie ¿e lubicie saunowaæ w ciszy, reszta by to uszanowa³a, a jak nie to MaRuda by go recznikiem po plecach.. :P), chcemy poznac was jako ludzi, nie gryziemy.. na prawdê...

Reasumuj±c, nie ¿yczê sobie nazywaæ mojego ani nikogo innego zachowania "rumuñskim"!!! Cz³owiek posiada zmys³ mowy wiêc przyjmujemy sugestie, a ponad to nie jeste¶my 90letnimi staruszkami, trochê ¿ycia w nas sie tli i chcemy z niego korzystaæ...

Koniec
Zacznij od ma³ych rzeczy, z czasem bêdziesz móg³ nawet przenosiæ góry...
max37_i_3
Zgadzam sie z przedmowca, bardziej naturalnym zachowaniem byloby si? przywitac anizeli przybywac inkoguto. A tak mamy wrazenie ?e ktos nas szpieguje tylko po co?. Je?eli stanowimy paczke z forum (choc czasami roznimy si? pogladami) to udawanie ?e si? nie znamy nie powinno miec miejsca. Ja wiem ?e bylismy za glosno i niektorym to moglo przeszkadzac ale w takiej sytuacji powinnien by? jasny przekaz "zamknac swer sliczne twarze" :). Takiego przekazu nie by?o wiec nie na miejscu sa wasz uwagi. No i sama zaczepka w pierwszym poscie po spotkaniu nie bardzo mi si? podoba. Dlaczego nie napisaliscie od razu "bylismy, widzielismy" tylko jakies poodchody piszecie ? Nie wiem co mam myslec o tym.

Soraczew za krzaki, z telefoniku nadaje. Poprawie w wolnej chwili
wroclove
Troczê kolega AD tu pokrêci³ wpierw ¿e musia³o tam byæ ¿enuj±co a nastêpnie ¿e by³o ¿enuj±co i R.... a to ju¿ w³a¶ciwie obraza pewnej narodowo¶æi do której nic nie mam.
AD ale mogli¶cie chocia¿ wpa¶æ na piwko posaunowe:).
Tak czy siak my¶lê ¿e siê jeszcze kiedy¶ napijem razem piwa w Runku w knajpce ale ju¿ nie inkognito;)
SoulReaper
AD my o "motyce" a Wy o s³oñcu. Nie wytykamy nikomu b³êdów, wiêc nie rozumiem dlaczego sie tak przy tym "zapieracie" ¿e dla relaksu... S± takie rzeczy jak wyj±tki.. Poza tym nie przesadzajcie z tym linczem.. rozumiem jakby tam by³a banda "karków" ale nie ludzie z forum...
max37_i_3
Wybaczcie OT
SoulReaper alez nadrabiasz chlopie ten czas milczenia :)
SoulReaper
Próbuje po prostu ludzi zrozumieæ, ich argumenty, ideologiê.
maRUDA
Niesamowite rzeczy opowiadacie anioldiabel...

Gdyby nie wy nie uwierzy³abym, ¿e grupka u¶miechniêtych, pozytywnie dwcipkuj±cych osób mo¿e wzbudziæ tak± odrazê i oburzenie.

I chyba nie chcecie powiedzieæ, ¿e opowiadanie ¶wiñskich dowcipów, oblewanie siê wod±, rzucanie lodem oraz wojna na rêczniki mog³a tak Was zraziæ??? Bo zabawa w berka i okrzyki na ceremonii to jeszcze w normie! A ju¿ na pewno nie ta ma³a bijatyka miêdzy naszymi panami o miejsce w rankigu gwiazdkowym... ;) Co my tam jeszcze wyprawiali¶my? Przychodzi Wam co¶ do g³owy? Ach... jacuzzi - to wtedy pobili¶my rekord ilo¶ci osób w 1 basenie! No i ma³e przemeblowanie pokoju wypoczynkowego... ;)
Ale ¿eby od razu pos±dzaæ nas o zak³ócanie spokoju! Ja jestem oburzona ;)
A tak poza tym jeste¶my ca³kiem normalni. Polecam spu¶ciæ troszkê powietrza z tego nadêtego balonika a ¶wiat bêdzie piêkniejszy a ju¿ na pewno weselszy.

max37 - proponujê nasz± terminologiê bo tych skrótowców nie ogarniam. My¶lê, ¿e PP (pociskanie pierdó³) bêdzie idealnym zamiennikiem dla OT.

SoulReaper - spodoba³ Ci siê dyplom, cooo??? Goñ, goñ... :)
Adalbert
Podzielam pogl±d przedmówców, ¿e jako¶ anioldiabel izoluj± siê celowo, by pó¼niej móc ponarzekaæ i pobiadoliæ troszeczkê. Zarówno SoulRaper, maRUDA i inni ( niestety mnie tam nie by³o - brak z mojej strony staranno¶ci mkomuniukatywnej) cieszyli siê t± chwila w¶ród znanych, nowopoznanych i ogólnie ludzi czuj±cych dan± chwilê. Jak ju z wcze¶niej pisa³em : TO NIE KLASZTOR !!! Ludzie bawmy siê bo jutro mozemy nie mieæ ju¿ okazji:@;)
A jak wspomnieli inni, zawsze mo¿na nas omijaæ, jak kimu¶ nie pasuje towarzystwo. NIC NA SI£Ê i basta.
Kochajmy ¿ycie, bo jest niestety jedno tylko!!!
Elavi
Haha. Pisz± na forum, uto¿samiaj± siê ze spo³eczno¶ci±, ale powiedzieæ cze¶æ jeste¶my Ci z forum, to nie ³aska. A na dodatek przyznaj± siê, ¿e tam byli, to ju¿ ¶miech na sali.

Skoro 10-15 osób, które siê spotka³o i to zaakceptowa³o, to dlaczego wy nie potraficie? Stanowicie problem i nikt z Wami nie bêdzie chcia³ przebywaæ, skoro tacy z innej planety jeste¶cie.

Owszem, obraza Rumunów i Cyganek jest tutaj nie na miejscu. Skoro Was maj± inni tolerowaæ, to nie dyskryminujcie.
Adalbert
Siê Ja¶nie Pañstwo odezwa³o:o
Ci±gle tylko wypada, wypada i wypada. £ajacie Nas jak opiekunka dziecko. Isk±d te porównania do Rumunów i Cyganów?!!!:(
Czy wydaje Wam siê, ¿e je¿d¿±c na wypady zagraniczne jeste¶cie wa¿niejsi od tych co w kraju, lub co najwy¿ej na ³±czce pod Trestnem lub przy jakim¶ bajorku. Wielu z nas nie je¼dzi na takie wypady do naturystycznych miejsc w Czechach, Niemczech, czy te¿ gdziekolwiek indziej. Nie jeste¶my przez to gorsi. :@
Turysta
Robi siê coraz bardziej OT lub PP jak niektórzy postuluj±, tak¿e poddajê wniosek pod g³osowanie odno¶nie zakoñczenia dyskusji co w saunie wypada a co nie i kto kogo obra¿a, bo my¶lê, ¿e kolegê diab³a trudno bêdzie przekonaæ co do naszych racji i odwrotnie. Jak nie chce siê integrowaæ w takiej formie i miejscu to jego sprawa, nikt nikogo nie zmusza. Piwa te¿ nie wypi³, ¿e ze mn± nie to doskonale rozumiem ;).

Szkoda, mo¿e wkrótce da siê przekonaæ? Skoro ¶ledzi forum, czêsto loguje siê, bierze udzia³ w dyskusji jest chyba zainteresowany tematem? "Argument" z linczem wybitnie przesadzony mo¿e wywo³aæ co najwy¿ej (u)¶miech.

Diabe³ skoro uwa¿asz, ¿e integracja by³aby lepsza podczas wcinania pieczonej kie³bachy czemu nie zaproponujesz takiego spotkania? Ustal termin, miejsce - my¶lê, ¿e wiele osób by³aba chêtnia. Masz pomys³ - pisz!

Osobi¶cie te¿ jestem zwolennikiem ciszy, ale w zesz³ym tygodniu (nie wiem jak teraz) nikogo (lub prawie nikogo) w saunach nie by³o wiêc dyskusje nawet i te g³o¶ne nie powinny nikomu przeszkadzaæ bo bylismy we w³asnym gronie. A¿ tak dra¿liwy chyba nie jeste¶?
ckwrc
Prawdê mówi±c @Turysta nie jestem pewien czy proponowanie przez nich jakiegokolwiek spotkania mia³oby sens. Chcia³by¶ siê spotykaæ / integrowaæ z kim¶ kto uwa¿a ciê za cygana/rumuna/nie wiadomo co jeszcze?

Dawno nie spotka³em siê z takim buractwem na forum. Co wy w ogóle sobie my¶licie? ¯al mi takich ludzi jak wy, Nie potraficie bez obra¿ania innych wyraziæ swojego zdania. Rozpoczynanie rozmowy od walniêcia rozmówcy pa³± nie ma prawa dzia³aæ.

A mo¿e to wcale nie jest nasz problem? Mo¿e to najzwyczajniej wy jeste¶cie aspo³eczni i jakiekolwiek kontakty wykraczaj±ce poza "bezimienne" forum s± dla was zbyt skomplikowane i teraz musicie daæ upust swojej zazdro¶ci, ¿e inni potrafi± siê bawiæ, a z was (jak to siê ³adnie zwyk³o ostatnio mówiæ) jest "wapno".
wroclaw80
:)Zabiorê g³os bardzo stanowczy! Dotyczy on Anio³aiDiab³a.
Dziwne jest to ¿e je¿eli jeste¶cie naturystami i preferujecie spêdzanei takiego czasu na ³onie natury, saunie itp wyra¿acie siê takim tonem do MNIE ( traktuje to indywidualnie Rumun?).

Widzieli¶cie kiedy¶ Rumuna? Chyba nie? To te¿ cz³owiek! Sami kiedy¶ pisali¶cie o tolerancji w woli przypomnienia a teraz obrzucacie b³otem ludzi którzy s± na poziomie i maj± klasê. Cz³owiek z pewnym poziomem wykszta³cenia i maj±cy zasady nie opisuje tego w taki sposób w dodatku i¿ nie znamy siê OSOBI¦CIE!!! O takich ludziach którzy traktuj± kogo¶ z góry, oceniaja bez poznania mam zdanie ... JEDNO

Takie skrywanie siê Was w saunie i obserwowanie Nas nazywam jednym podgl±dactwem i dziecinad±! Trzeba miec odwagê aby zagadac chyba ¿e nie macie nic do powiedzenia i zaprezentowania swoimi osobami.
Adalbert
Mo¿e kochani zakoñczmy tê eskalacjê wzajennych docinków ( nazywam to delikatnie, aby samemu nie wzmacniaæ ju¿ poziomu dyskusji) i zajmijmy siê jakim¶ innym tematem. Zli¿a siê kolejna ¶roda i chcia³bym wiedzieæ: GDZIE i O KTÓREJ SIÊ SPOTKAMY?
;)
maRUDA
Skromnie zaproponujê, w zwi±zku z zakoñczeniem wakacji, powrót do rytualnych spotkañ w aqua ¿eby nie rzucaæ siê w oczy za bardzo.

Mo¿e umówimy siê na wcze¶niejsz± godzinê?
Proponujê 19.00 a mo¿e nawet 18.00!
Le¿aki za saun± zewnêtrzn± lub w razie niepogody pokój wypoczynkowy otwarty.

Pasuje? Jakie¶ inne propozycje?
max37_i_3
No ja niestety bêdê musia³ zrezygnowaæ lub wybraæ siê po Was. Najwcze¶niej jestem w stanie siê wyrobiæ na 19.30.
maRUDA
Jutro, w ¶rodê 5 wrze¶nia zapraszam wszystkich na spotkanie o 19.30.

Pomó¿cie zdecydowaæ gdzie?! W sky mamy wiêksz± swobodê, w aqua wiêcej przestrzeni, basen i podwórko!

Co wybieramy?
kocha
Ostatnio, gdy temperatura spad³a w WPW zrobi³o siê jako¶ bardziej jednop³ciowo ni¿ normalnie. Osobi¶cie wolê chyba Sky lecz je¶li szanowne Pañstwo z liczb± postów powy¿ej 100 lub ba 200 :) zdecyduje inaczej - JA o¶wiadczam, i¿ bezwarunkowo siê podporz±dkujê! Jak szar¿a to szar¿a!
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot reply in this discussion thread.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Reklama

Sign In

Shoutbox

You must login to post a message.
Admin
6 years ago
Witajcie ponownie Wink
Testowiczka2
7 years ago
hej

To jest kontynuacja forum zamkniętego 2016 roku, aktualnie w trakcie prac modernizacyjnych rozpoczętych w czerwcu 2019 roku, dlatego szereg funkcji może nie działać jeszcze poprawnie! Rejestracja nowych kont jest tymczasowo wyłączona! Jeśli znasz stare dane dostępowe do swojego konta - możesz spróbować się zalogować, jeśli nie pamiętasz swojego hasła, musisz skontaktować się z Adminem w celu jego odzyskania, ponieważ automatyczne odzyskiwanie haseł jest tymczasowo niedostępne!
Copyright © Naturyzm Wrocław 2005-2019