Wczoraj/dzisiaj na nocy saunowej by³o bardzo fajnie.
JEDZENIE, PICIE:
Szwedzki stó³, jedzenie na pó³miskach, koreczki, galanty, jajka z sosem, krokiety, barszczyk czerwony, ryba, sa³atki, pieczywo, mniam :) Dla ka¿dego starczy³o, a nawet sporo zosta³o.
Piwo dodatkowo p³atne.
ILO¦Æ LUDZI, a KOSZT:
Sprzedano komplet wej¶ciówek, tzn. 120 miejsc. Nie by³o czuæ ¶cisku wcale! Miejsce w thalasso, saunach, jacuzzi by³o. Nikt nikomu nie siedzia³ na kolanach. Ka¿dy móg³ wej¶æ gdzie chcia³, a skoro o tym..
SAUNA SOLNA:
By³a dostêpna tak¿e sauna solna, w strefie tylko dla kobiet. Ka¿dy móg³ tam wej¶æ. Ja by³am tam pierwszy raz, bo zwykle bywam w saunarium z drug± po³ówk±. Bardzo mi siê ona podoba³a, ³adnie pachnia³o sol± w ¶rodku. Mi³o, ¿e Aquapark zdecydowa³ siê udostêpniæ j±, wedle sugestii na FB.
CEREMONIE:
Ceremonie odbywa³y siê co pó³ godziny w 2 saunach do pó³nocy, a w 1 po. Przed ceremoniami, sauny by³y wietrzone. Saunamajster poleca³ wchodziæ najpierw tym, którzy chc± wej¶æ na najwy¿sz± pó³kê, nastêpnie wchodzi na ¶redni±, a ostatni na najni¿sz±. PRzez to nie by³o dziur i nikt siê nie przeciska³. W zasadzie na ka¿dej ceremonii miejsce by³o. Nie trzeba by³o zajmowaæ sobie miejsc rêcznikami.
MA£Y PROBLEM:
Jeden saunamajster nie zjawi³ siê na noc saunow±, przez co obs³uga musia³a na pocz±tku trochê improwizowaæ. Pierwsza ceremonia odby³a siê najpierw w jednej saunie, nastêpnie w kolejnej, poniewa¿ nie starczy³o saunamajstrów. Nieco pó¼niej by³o ich ca³kiem sporo, bo chyba dodatkowo ¶ci±gnêli jednego.
KOBIETY:
By³o sporo kobiet, kole¿anek, sporo par. W zasadzie proporcje przedstawia³y siê 50-50. Super! Tak trzymaæ!
DODATKOWA ATRAKCJA:
Do pó³nocy po obiekcie kr±¿yli fotografowie. Nie tacy smartfonowi fotografowie, a prawdziwi! By³o ich ze dwóch. Robili zdjêcia w czasie ceremonii, osobom na korytarzu, osobom w saunach, czê¶ci z jedzeniem, a tak¿e tym w Thalasso. Najprawdopodobniej za³apiê siê na kilku ujêciach :D Oczywi¶cie pytali wcze¶niej, czy siê zgadzam.
ATMOSFERA:
Lu¼na, mi³a, nie-buracka.
Ogólnie mówi±c, cena i ograniczenie na ilo¶æ osób, zadzia³a³a pozytywnie na wszystko.