|
naturyzm w domu:)
|
| wrocek |
Dodany dnia 08-10-2008 21:17
|
Początkujący

Data rejestracji: 21.05.08
|
hej a może ma ktoś z (z Wrocławia) forumowiczów ochotę np. napić sie kawy, piwka w domu nago w miłym towarzystwie??? W większym gronie będzie raźniej niż samemu czekam na info na staedy@o2.pl Pozdro for all. |
| |
|
|
| Rtoip |
Dodany dnia 21-11-2008 08:12
|
Początkujący

Data rejestracji: 19.11.08
|
Chętnie  |
| |
|
|
| Golas_22cm |
Dodany dnia 07-07-2010 12:35
|
Początkujący

Data rejestracji: 04.07.10
|
Jestem chętny i zdecydowany w każdym miejscu. Totalnie bezpruderyjny, uwielbiam Nagość wszędzie oraz robienie zdjęć i filmików nago w każdym miejscu. Czekam na odp. kiedy i gdzie wroc22cm@o2.pl Pozdrawiam. |
| |
|
|
| marcin |
Dodany dnia 07-07-2010 12:53
|
Początkujący

Data rejestracji: 02.07.10
|
jestem chetny |
| |
|
|
| MaroWr |
Dodany dnia 21-07-2010 11:43
|
Początkujący

Data rejestracji: 14.07.10
|
W sumie też napiję się kawki. |
| |
|
|
| Atrex |
Dodany dnia 23-07-2010 18:18
|

Naturysta

Data rejestracji: 30.06.09
|
Bardzo chetnie, ale... moge miec kompleksy przy bezpruderyjnym. Wiec pozostanie mi wypicie kawy w samotnosci... |
| |
|
|
| Turysta |
Dodany dnia 25-07-2010 00:06
|
Początkujący

Data rejestracji: 18.11.09
|
Ja z kawą już skończyłem, są zdrowsze napoje.
Napić się można ale w towarzystwie "bezpruderyjnego" i tym podobnych gości to żadna "przyjemność". Naturyzm w domu dobry jest kiedy mamy krótkie jesienno-zimowe dni. Jest wciąż lato więc korzystamy z dobroci słońca, jak to może oczywiście  |
| |
|
|
| Rhinazin |
Dodany dnia 25-07-2010 15:29
|
Początkujący

Data rejestracji: 25.07.10
|
Witam a dziś możemy się gdzieś spotkać ?. Ja dopiero co się zarejestrowałem ale bardzo mnie kręci nauturyzm (chyba naturyzm). Teraz też leżę sobie nago.
Edytowane przez Robert dnia 25-07-2010 16:03 |
| |
|
|
| Robert |
Dodany dnia 25-07-2010 16:46
|

Administracja

Data rejestracji: 24.01.07
|
Witamy ale jednocześnie prosimy o przykładanie się do pisania po polsku. Zachęcam do głębszego przestudiowania zagadnienia jakim jest naturyzm.
Edytowane przez Robert dnia 25-07-2010 18:15 |
| |
|
|
| Atrex |
Dodany dnia 25-07-2010 21:15
|

Naturysta

|
Mam wrazenie ze niektorzy koledzy i niektore kolezanki pomylily stronke Naturystyczna z erotyczna. |
| |
|
|
| Atrex |
Dodany dnia 25-07-2010 21:30
|

Naturysta

|
Drogie koleżanki i koledzy. Tak dla przypomnienia przytoczę podstawowe zasady naturyzmu. Co to jest i dla kogo.
Definicja naturyzmu...
Oficjalna definicja naturyzmu została przyjęta w 1974 roku na XIV Międzynarodowym Kongresie Naturystów w Agde we Francji:
Naturyzm to sposób życia w harmonii z naturą, charakteryzujący się praktykowaniem wspólnej nagości w celu upowszechnienia modelu polegającego na szacunku wobec samego siebie, wobec innych ludzi i wobec całej przyrody. Naturyści wypoczywają nago w warunkach, w których ubiór nie spełnia pozytywnej funkcji i przeszkadza, a więc podczas plażowania, kąpieli, korzystania z sauny i łaźni.
Naturyzm uprawia się w miejscach wydzielonych lub ustronnych, w gronie zwolenników tej formy rekreacji. Naturystą może być człowiek, którego cechuje wysoki poziom kultury osobistej, dba o zdrowie swoje i innych, o higienę i estetykę ciała.
Naturyści nie mogą być obojętni wobec problemów zagrożenia ekologicznego, ponieważ nagi człowiek w otoczeniu zdewastowanej przyrody wygląda raczej groteskowo.
"wysoki poziom kultury osobistej"... myślę a właściwie jestem pewien że wszyscy reprezentujemy odpowiedni poziom kultury osobistej, żeby mówić o sobie NATURYSTKA / NATURYSTA
Edytowane przez Robert dnia 25-07-2010 22:00 |
| |
|
|
| Turysta |
Dodany dnia 25-07-2010 22:23
|
Początkujący

|
No właśnie "wysoki poziom kultury osobistej"...
Będąc kilka dni temu w naszej miejscówce Trestno, jakoś
trudno mi zrozumieć, że wypoczywają tam NATURYŚCI wg definicji przytoczonej przez przedmówcę. W stawie pełno puszek po piwie, pod brzózkami w trawie puste butelki po wodzie mineralnej... Kultury osobistej na forum nie da się wpoić, ale piętnować trzeba!
Pozdrowienia dla prawdziwych naturystów, dbających również o środowisko  |
| |
|
|
| Atrex |
Dodany dnia 25-07-2010 22:49
|

Naturysta

|
Turysta... masz absolutna racje. Moge powiedziec co ja robie. Butelki i inne opakowania nie sa podpisane przez "smieciarza". Moga byc przypisane nam. Dlatego mam w samochodzie worek po zakupach, foliowy... zmiesci sie w nim troche samotnych porzuconych puszek i butelek. Nie problem zapakowac i zabrac ze soba do przydomowego smietnika. A napietnowac zawsze nalezy niestosowne zachowania, biorac pod uwage rowniez fakt pobytu w "naszym" Trestnie osob postronnych. |
| |
|
|
| Rhinazin |
Dodany dnia 27-07-2010 09:38
|
Początkujący

Data rejestracji: 25.07.10
|
Wiam Wiam
z tym pisaniem po Polsku to jest tak ze czlowiek pisząc szybko robi błędy
a nie pomylilem naturyzmu z erotyzmem
lubie poprostu nagosc dobrze sie z tym czuje dlatego chciałem spotkac sie na wspolnym nagim opalaniu
nie ukrywam bedzie to moj debiut ale chce zaczać
Pozdrawiam
Pawel |
| |
|
|
| Turysta |
Dodany dnia 27-07-2010 21:55
|
Początkujący

|
A kto ci każe pisać szybko? Pisz powoli a wtedy unikniesz błędów - o ile jest to prawdziwa przyczyna? Inaczej będziesz ignorowany, tudzież wzięty za trolla. A z trollami się nie dyskutuje...
Na wspólne opalanie jeszcze zdążysz, na debiut proponuję jakieś ustronne miejsce oraz saunarium.
Edytowane przez Turysta dnia 27-07-2010 22:36 |
| |
|
|
| Atrex |
Dodany dnia 28-07-2010 16:18
|

Naturysta

|
Rhinazin... jeżeli jesteś początkującym naturysta to warto pojechac do tropików w niemczech. Jest tam strefa sauny, można w niej poruszac sie zupełnie nago można tez w kąpielówkach lub w ręczniku. W strefie sauny masz piec kabin różnego rodzaju sauny. Są tez trzy baseny hydromasażu o różnym natężeniu działania. Ale jak wiadomo Polak potrafi, wiec nasi rodacy wchodzili w spodniach do basenu hydromasażu i wnosili do strefy aparaty fotograficzne i pstrykali zdjęcia. A obowiązuje tam zakaz wnoszenia wszelkiego rodzaju sprzętu foto. |
| |
|